Onze dreumes van 14 maanden is onrustig en slaapt slecht

dreumes-is-onrustig

Sinds onze vakantie is onze dreumes van 14 maanden onrustig en valt ze moeilijk in slaap. Het begon tijdens de vakantie. Zodra ik, de papa, wegliep om wat drinken te halen, begon ze keihard te huilen. Speen erin zou je denken maar het ging gewoon door. Pas nadat ik haar optilde, werd ze stil. Een paar keer is niet erg, maar het ging de hele dag door. Het ging ook ten koste van onze oudste dochter. Ik werd voor 90% in bezit genomen door die dreumes! Gelukkig gingen het slapen tijdens de vakantie goed. Als ze overdag sliep, kon ik genoeg leuke dingen doen met de oudste, zoals 80x van de glijbaan gaan op de gekste manieren 🙂

Maar nu zijn we al enkele weken thuis en dit gedrag vertoont ze nog steeds een paar keer per dag. Voorheen kon ze zich prima zelf vermaken maar als ze mij nu ziet, wil ze meteen bij me zijn. Sterker nog, zodra ze hoort dat ik de voordeur open doe rond 17.00 komt ze al aangekropen. Als ik dan de keuken inloop om mijn boodschappen weg te zetten, begint ze meteen te brullen en wil ze maar 1 ding, opgetild worden. En het gekke is, als ik er niet ben is er niks aan de hand. Ze is vrolijk, speelt gezellig en gaat goed naar bed tussen de middag. Voor de vakantie viel ze altijd bij mij in slaap als ik haar op de bank nog wat fles gaf. Maar nu blijft ze wakker en als we haar ’s avonds toch in bed liggen, blijft ze schreeuwen. Overdag geen probleem en gaat ze lief slapen maar ’s avonds een drama. We laten haar minimaal 15-20 minuten doorgaan maar ze valt maar niet slaap. Daarom hebben we nu afgewacht totdat we echt slaapsignalen krijgen en dan leggen we haar in bed. Dan brult ze wel even maar ze valt wel in slaap en slaapt vervolgens tot de volgende ochtend 07.00. Met dit warme weer is het gewoon geen doen om een kind op de normale tijd naar bed te doen. Het slaapkamertje is te warm en waarschijnlijk is ze, hoe gek het ook klinkt, ook gewoon er niet aan toe. Maar we gaan stoppen met de fles. We maken de Nutrilon op en dan krijgt ze avondeten en een papje en dat moet voldoende zijn tot de volgende ochtend.

Ze zit in een fase, een sprongetje. Dit hoort er gewoon bij al is het niet altijd even leuk. Er komen nu kiezen door en ze leert zelfstandig staan. Met 14 maanden loopt ze nog niet maar ze kon van de week wel helemaal omhoog komen en 30 seconden stil staan. Dit is natuurlijk ook een frustratie puntje bij haar. Ze ziet dat haar oudere zus lekker danst, rond rent en overal inklimt. Gelukkig heeft ze nu de eerste horde van het zelfstandig lopen achter de rug en hopelijk loopt ze zelfstandig over enkele weken. Als ik nu thuis kom en ze begint weer te huilen, dan praat ik gewoon met haar en zeg ik dat ik haar straks op pak. Ik geef haar dus een wacht moment. Ze blijft dan wel doorhuilen maar ik leer haar wel te wachten. Ze moet zeker niet haar zin krijgen als ze begint te huilen. Want dan heb je straks echt de poppen aan het dansen. En als dan de kiezen ook helemaal zijn doorgekomen, heb ik er het volste vertrouwen in dat ze weer rustig wordt. We gaan het zien!

Samengevat in handige tips:
– bij warm weer wat later naar bed
– een wachtmoment instellen bij huilerig gedrag
– niet direct oppakken bij drammen
– meer praten

Geef een reactie