Een palmboom van fruit

palmboom van fruit

Fruit is natuurlijk essentieel bij een goede opvoeding van je kind. Er zijn talloze soorten fruit maar veel ouders blijven hangen bij een banaan. Het is juist goed voor de smaakontwikkeling van een kind om veel te variƫren. Probeer eens aardbeien, die zijn vooral in de zomer heerlijk zoet. Of wat te denken van mango. Onze jongste dochter van net 1 jaar vind het heerlijk!

Maar het oog wil natuurlijk ook wat. Als je gaat eten in een goed restaurant krijg je ook mooi opgemaakte borden. Dit bevordert de eetlust! Dit is natuurlijk ook het geval bij kinderen. En zoveel werk is het niet en je kind zal er zeker plezier van hebben! En jij natuurlijk ook want het gaat fruit eten! Zelfs de moeilijkste eters zullen dit leuk en lekker vinden!

Voor een palmboom van fruit heb je nodig:
– 1 banaan
– 1-2 kiwi’s
– mandarijn
– eventueel wat druiven

Je snijdt de banaan eerst doormidden en dan in stukjes. De kiwi in dunne schijfjes en de mandarijn even pellen. Dan is de mandarijn het zand, de banaan de stam van de palmboom en de kiwi zijn de bladeren van de palmboom. En de druiven, dat zijn de kokosnoten! Voor de kleine kinderen moet je de druiven wel eerst doorsnijden!

Eet smakelijk!

Geef een reactie